Coming Soon vol. 2

Coming soon; die in twee woorden gevatte omschrijving van mijn ziel en zaligheid is inmiddels veel meer dan zo gek nog niet.

Het frenetieke lezen over hoe het allemaal moest en vooral niet moest, hoe alles zo fraai mogelijk op te dienen, ging naadloos over in allerhande ontwijkend gerommel, zoals over Ierse kliffen dwalen en het tot op de grachtenbodem uitpluizen van de huizenmarkt in Amsterdam, waarbij terloopse nieuwsberichten niet eens meer afleidden. Alle vaagheid rondom de Brexit, de gele hesjes en de mededeling dat traangas vrij fotogeniek is lapte ik voortaan aan mijn wandelschoenen. Zo bleef ik maandenlang 'Coming soon'.

Maar nu de Brexit dan toch een vaag feit is, de gele hesjes zelfs mijn irritatie verloren, ik op iedere willekeurige klif wegwaai en mijn budget vooralsnog niet strookt met mijn Mokumse droomhuisje, rest mij de bus met traangas eens flink te schudden en, wellicht nog voordat we allemaal met mondkapjes rondlopen, zo fotogeniek mogelijk op mijn website te verschijnen. Jullie dankend voor zoveel geduld.

Wat te verwachten?

Ik ga eens zeggen wie ik verder nog ben, wat ik deed en nu doe, dat ‘nu’ pogen bij te benen en hier met enige regelmaat te melden wat er om mij heen gaande is afhankelijk van waar ik mij bevind (dat verandert nogal).

Deze homepage dient vanaf 17.02.2020 als waslijn waaraan ik iedere nieuwe maandag een vochtig, vluchtig of bevestigd gedicht/kortverhaal van mijn hand zal ophangen. Na zeven dagen leg ik het nog een week op zolder waarna mijn opgevouwen zinnen in een vergrendelde dekenkist zullen verdwijnen. Jullie mogen dus telkens twee weken getuigen zijn van een droogproces.

Uit die dekenkist zal ik jaarlijks een onbeschimmelde stapel kiezen (hoewel het weer toch iets poëtisch heeft), en na wat knipplakknipwerk en een fraaie vormgeving een bundel te koop aanbieden voor de liefhebber van mijn geschreven was.

Natuurlijk houd ik jullie daarvan in mijn agenda op de hoogte, als ook van eventuele evenementen, een lezing, een lancering.

Rubriek publiek tenslotte is een samenvatting van wat voorafging en ik zal hevig mijn best doen ook in de tijd de weg niet kwijt te raken.

Klik vooral op mijn envelopje voor commentaar, vragen à la carte en kleurrijke fantasie, of geef mij een woord, een ingeving, een situatie met de wens iets daarvan aan de waslijn terug te vinden. Heel graag.

(Mocht je vóór maandag 17 februari nog niets van de verwijzingen begrijpen, dan is dat normaal. )

Elyse van der Roer